Τρίτη 13 Μαΐου 2008

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΡΟΔΑΚΗ ΣΤΟ ΜΕΣΑΓΡΟ ΑΙΓΙΝΑΣ

Σ' αυτήν την ιστοσελίδα θα αναρτάται υλικό σχετικό με το μνημείο λαϊκής αρχιτεκτονικής ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΡΟΔΑΚΗ, που βρίσκεται στον Μεσαγρό Αίγινας και κινδυνεύει αποστάτευτο να χαθεί. Στόχος η ανάδειξη της ομορφιάς του και η διάσωσή του.

This website refers to RODAKIS' HOUSE, an old house at Aegina's Mesagros (Hellas), excelent architectural moment, which is in danger to get ruined. Our purpose is to save this cultural treasure. NEKTARIOS KOUKOULIS - Primary School's Educator

6 σχόλια:

Hermes είπε...

Καλη αρχή ή μάλλον καλη συνέχεια στην προσπάθεια σας.
Το blog μας είναι ανοιχτό σε κάθε δημοσίευση για το νησί.

www.aeginafree.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Καλή αρχή στο blog και καλή συνέχεια στον αγώνα για τη διάσωση του Σπιτιού του Ροδάκη και από εμάς!
Καλό θα ήταν να συγκεντρωθεί εδώ όλο το διαθέσιμο υλικό καθώς και οι κινήσεις διάσωσης που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Κάτι σαν βάση δεδομένων δηλαδή προς κάθε ενδιαφερόμενο.
Είμαστε στο πλευρό σας για όποια βοήθεια χρειάζεστε.

y είπε...

Ενδιαφερον συνεχιστε το.
Μηπως και δουμε και merika ομορφα σπιτια στην Ελλαδα,γιατι εχει γεμισει ο τοπος κονσερβοκουτια. Αντε μπας και αλλαξει λιγο η αισθητικη.

giorgos basmatzidis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
giorgos basmatzidis είπε...

Χαίρομαι για την πρωτοβουλία που έχεις πάρει, αγαπητέ φίλε. Η προσπάθειά σου εύχομαι να βρει ανταπόκριση. Νάσαι καλά.
Σ΄ευχαριστώ και για την επίσκεψή σου στα Κυκλαδονήσια http://kykladonisia.blogspot.com

Η ΑΙΓΙΝΑ ΜΕ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ είπε...

Πάνε πολλά χρόνια όταν πρωτοεπισκεύθηκα την περιοχή του Μεσαγρού αναζητώντας το σπίτι του Ροδάκη. Το πόσο με είχε εντυπωσιάσει δεν περιγράφεται με λόγια. Και δεν είχα δει το εσωτερικό. Σήμερα βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες η καρδιά μου ματώνει. Δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη. Το οίκημα αυτό αποτελεί ένα διαμάντι αρχιτεκτονικής και λαϊκής γλυπτικής. Είναι επιτακτική ανάγκη να αναπαλαιωθεί και να αναδειχθεί το κάλος του τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό του χώρο. Είναι ένα κτίσμα που με περηφάνεια θα μπορούσαμε να ανοίξουμε την πόρτα του στον όποιον ταξιδιώτη Έλληνα ή Αλλοδαπό θα είθελε να το επισκεφτεί. Αποτελεί μέρος της Πολιτιστικής Κληρονομιάς αυτού του Τόπου ένα ακόμα λιθαράκι στα τόσια μύρια που η πατρίδα μας διαθέτει. Εύχομαι και ελπίζω ότι το όνειρο και οι προσπάθειες αυτής της ομάδας θα γίνουν σύντομα πραγματικότητα πριν είναι πολύ αργά."
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ KATEΡΙΝΑΣ